Ambacht In Beeld Festival plaatst cookies (lees meer) uitsluitend om de site beter te laten functioneren en bezoek te monitoren.   
Ambacht in Beeld Festival
30 & 31 maart 2024
Brussel - Tour & Taxis Gare Maritime

| Houtsnijden: snijd je eigen lepel

Hausgemacht - Zaterdag 30 maart & Zondag 31 maart
Lengte:
2 uur
Prijs:
€ 27,50
Minimumleeftijd:
12 jaar
AANVANGSTIJD(EN):
 
Zaterdag 30 maart
11:00
15:30
Zondag 31 maart
11:00
15:30

Lepelsnijden

 

Hausgemacht neemt je mee in de wereld van het houtsnijden. Je krijgt de grove basisvorm van een lepel, spatel of botermes. Daar gaan we vervolgens mee aan de slag. Je komt meer te weten over verschillende houtsoorten, het gebruik van de twee basismessen voor houtsnijden en de bijhorende snijtechnieken en het mooi afwerken van je snijwerk.

 

Je gaat naar huis met een zelfgemaakte lepel, spatel of botermes.

 

Hausgemacht is een mobiele vrijplaats voor handwerk, ambacht en creatief spel in België. “We willen mensen van elke mogelijke pluimage ‘uit het hoofd, in de handen’ krijgen. Omdat we meer dan ooit nood hebben om terug verbinding te vinden met onszelf, natuurlijke materialen en elkaar.

 

We werken zo veel als mogelijk met reststromen omdat die er zijn en omdat moeder aarde al genoeg te slikken krijgt. We geloven dat het maken van unieke en duurzame spullen met onze handen kan bijdragen aan een betere wereld en blijere mensen.”

 

Volwassenen kunnen in het atelier aan de slag met verschillende ambachtstechnieken zoals houtsnijden, glaswerk, textielbewerking en druktechnieken.

 

Voor kinderen is er een aanbod basis spelmateriaal van natuurlijke en gerecycleerde materialen. Kinderen worden zo geprikkeld tot creatief spel waarbij ze hun fantasie de vrije loop kunnen laten. In creatieve ateliers maken ze al spelend kennis met upcycling en natuurlijke materialen. Ze vertrekken telkens vanuit handwerk en ambachtstechnieken.

Deel dit via