Ambacht In Beeld Festival plaatst cookies (lees meer) uitsluitend om de site beter te laten functioneren en bezoek te monitoren.   
Ambacht in Beeld Festival
30 & 31 maart 2024
Brussel - Tour & Taxis Gare Maritime

| Ambachtelijke knopen maken

Monique van Munster - Zaterdag 30 maart & Zondag 31 maart
Lengte:
2 uur
Prijs:
€ 25
Minimumleeftijd:
16 jaar
Voertaal:
Nederlands
AANVANGSTIJD(EN):
 
Zaterdag 30 maart
10:30
13:30
16:00
Zondag 31 maart
10:30
13:30
16:00

Knopen worden al eeuwenlang gebruikt als bijzonder accent aan een kledingstuk, denk maar eens aan de Zeeuwse knopen van zilver, die als sieraad gedragen worden.

 

Handgemaakte knopen van stof, lint, kralen en borduurgarens maak je om een eenvoudig ringetje of een stofknoop. Je kunt ze net zo eenvoudig of bewerkelijk maken als je wilt, je kunt er letterlijk op voort borduren!

 

In deze workshop ga je zelf 2 ambachtelijke knopen naar keuze maken. Monique neemt verschillende voorbeelden mee en heel veel materialen zoals lintjes en bandjes, kralen en borduurgarens, zodat je je knopen helemaal naar je eigen smaak kunt aanpassen. Ze leert je hoe je met mooie materialen, een eenvoudig ringetje en naald en draad een knoop kunt maken.

 

Monique van Munster verdiept zich al meer dan vijfendertig jaar in handwerktechnieken en is inmiddels een specialist in het borduren. Ze heeft een fascinatie voor de oneindige mogelijkheden van naald en draad. Ze wil weten hoe iets gemaakt wordt, ze onderzoekt vele technieken en toepassingen. Het onderzoek richt zich niet op het kunnen reproduceren van historische en traditionele borduurwerken, maar dient meer als inspiratie en interpretatie. Monique hecht veel waarde aan het behoud van haar ambacht en wil haar vaardigheden graag delen met anderen, dus geeft zij les in haar eigen atelier in Tilburg, en overal waar zij uitgenodigd wordt om haar kennis te delen, zoals nu op het Ambacht in Beeld Festival.

 

Deel dit via